De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Slimme thermostaat

Door de jaren heen worden producten en diensten verder ontwikkeld. Ook de thermostaat is niet meer een eenvoudige en simpele draaiknop. Een thermostaat is ontwikkeld tot veel meer. Eerst waren er de computers in de thermostaat en nu is er zelfs ook al de slimme thermostaat. Wat is een slimme thermostaat nu eigenlijk?

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een thermostaat welke in verbinding staat met het internet en ook rekening houdt met vele verschillende factoren. Zo houdt de slimme thermostaat rekening met de buitentemperatuur. Ook kan hij samenwerken met zonnepanelen en warmtepompen. Natuurlijk kan het ook in combinatie gaan met stadsverwarming of vloerverwarming. Daarnaast is het mogelijk om het verbruik van het gas en het stroom te meten met dit apparaat. En ook kun je op afstand je thermostaat bedienen.

Op afstand gebruik maken van je slimme thermostaat!

Door gebruik te maken van de mogelijkheid om je thermostaat op afstand te bedienen is het mogelijk om altijd in een lekker warm huis te komen. Je kunt namelijk via je smartphone en met de hulp van het internet je huis al opwarmen tot de juiste temperatuur. Ook als je plots weg moest en je vergeten bent om de thermostaat omlaag te zetten is dit mogelijk. Dit is natuurlijk een geweldige optie! Een optie waar we nog niet aan konden denken toen er alleen nog maar de analoge draaiknoppen waren om je thermostaat mee te bedienen.

Wat kost een CV-ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij CV-bedrijven en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.