De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie CV ketel

Voor de centrale verwarming in je huis kun je in sommige gevallen subsidie aanvragen. Nieuwe verwarmingsapparaten en verwarmingstechnieken zijn namelijk vaak zuiniger en daarmee beter voor het milieu.

Daarom zijn er landelijke regelingen in het leven geroepen om subsidie voor je CV ketel of andere verwarmingsinstallaties te krijgen. Deze staan hieronder voor je opgesomd.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Zowel voor zakelijke als particuliere gebruikers is de ISDE gecreëerd. De overheid hoopt met deze subsidie energiebesparing en het terugdringen van de CO2-uitstoot te stimuleren. Specifiek voor deze subsidie komen alleen warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels in aanmerking. Het gaat om een meerjarige regeling die loopt van 1 januari 2016 tot en met december 2020. Elk subsidiejaar wordt vooraf bepaald en bekendgemaakt welk budget is vrijgemaakt.

Subsidie voor advies over werkzaamheden energiebesparing

In het verleden kon je subsidie krijgen als je bij een expert advies inwon over de energiebesparende mogelijkheden voor jouw huis en het geld dat je met het doorvoeren van deze mogelijkheden zou besparen. Helaas is deze subsidie komen te vervallen, waardoor je er nu geen beroep meer op kunt doen. Ook de subsidieregelingen voor duurzame warmte en duurzame energieproductie zijn er momenteel niet meer.

Subsidie energielabel voor energiebesparing

Als je recent een woning hebt gekocht of verkocht, weet je dat energielabels tegenwoordig verplicht zijn. Elk huis krijgt, net als apparaten, een label van A tot en met G dat een indicatie geeft van hoe energiezuinig het huis is. A is groen en zuinig, G is rood en het minst energiezuinig. Bij het bepalen van het label tellen factoren als enkel- of dubbelglas, isolatie en uiteraard de zuinigheid van de verwarmingsinstallatie in het huis mee. In het verleden was het mogelijk om voor het verbeteren van je energielabel te investeren en daarvoor subsidie aan te vragen, maar helaas is het budget van €10 miljoen euro dat de overheid hiervoor had uitgetrokken inmiddels op.

Verschillen subsidie per gemeente

Op dit moment zijn er weinig tot geen landelijke regelingen waarmee je subsidie kunt aanvragen voor je CV ketel. Wel zou het zo kunnen zijn dat er binnen jouw gemeente een specifieke regeling van kracht is, waar je toch van kunt profiteren. Kijk dus zeker op de website van jouw gemeente naar de mogelijke subsidies.

Geen subsidie CV ketel, wel financiering?

Als er geen subsidiemogelijkheden zijn, is een financiering tegen een aantrekkelijke prijs soms wel mogelijk. Met een zogenaamde Energiebespaarlening kun je tussen de €2.500 euro en maximaal €25.000 euro investeren in energiebesparende maatregelen. Het rentetarief van zo een lening is zeer aantrekkelijk en nodigt uit om je woning goed aan te pakken. Let wel op: deze lening is alleen geldig voor hoogrendementsketels en HRe-ketels. Neem altijd goed de voorwaarden door om te zien of je eraan voldoet.

Geen subsidie CV ketel, wel besparen

Ook al kun je geen subsidie aanvragen, toch kan het handig zijn te investeren in een nieuwe CV ketel. Doordat deze veel zuiniger en efficiënter kan zijn dan je huidige ketel, kun je soms honderden euro’s per jaar besparen. Of dat in jouw geval zo is, kun je altijd vragen aan een specialist.

Wat kost een CV ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij CV/HR ketel aanbieders en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. De dienst is gratis en vrijblijvend.