De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Loodgieter

Wat doe je als je gootsteen verstopt is? Dan bel je de loodgieter. Dat is echter slechts een van de taken waarvoor je deze veelzijdige vakman kunt inschakelen. Voor allerhande klusjes in en rondom je huis die te maken hebben met sanitair, riolering, leidingen, dakbedekking, CV installaties en meer is de loodgieter de persoon die jou de helpende hand kan bieden.

Loodgieter of installateur?

De benaming ‘loodgieter’ is nog afkomstig uit de tijd dat een persoon met dit beroep vaak stroken lood en pijpen moest gieten. Inmiddels koopt een loodgieter deze meestal gewoon bij de groothandel en is zijn beroep veel uitgebreider. Veel loodgieters gebruiken dan ook de benaming installateur om hun beroep aan te duiden, omdat dit veelomvattender is dan de inmiddels achterhaalde benaming van vroeger.

Ook voor de cv-ketel?

CV ketels nemen een groot onderdeel van de werkzaamheden van een loodgieter in beslag. Voor reparatie, installatie, onderhoud en advies kun je bij deze vakman terecht. Dat houdt ook in dat loodgieters steeds meer kennis krijgen op het gebied van technologie en computers, aangezien CV ketels steeds geavanceerder worden en tegenwoordig ook sensoren en computeronderdelen bevatten.

Werkgebieden

Een loodgieter heeft vaak een werkgebied. Dat betekent dat hij niet alleen werkzaamheden uitvoert in zijn vestigingsplaats, maar ook in plaatsen daaromheen. Hoe groot het werkgebied is, verschilt per bedrijf.

Dag en nacht

Apparatuur heeft de nare eigenschap dat het altijd kapot gaat op een moment dat je het net niet kunt gebruiken. Denk aan de verwarming die in hartje winter niet meer werkt. In dat geval is het belangrijk dat het euvel snel wordt verholpen. Daarom hebben de meeste loodgieters een spoeddienst, waarmee ze snel ter plaatse zijn. Ook bij ernstige lekkage en wateroverlast kun je vaak van deze dienst gebruikmaken. Kortom: de loodgieter is een echte vakman die altijd voor je klaarstaat.

Wat kost een CV ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij CV/HR ketel aanbieders en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. De dienst is gratis en vrijblijvend.