De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten centrale verwarming

Als je een centrale verwarming wilt aanleggen in je huis dan is het goed om de kosten te kennen. Graag bespreken we in dit artikel op welke kosten je mag rekenen. Het is echter verstandiger om een offerte op te vragen voor de exacte prijzen van een centrale verwarming. Het is natuurlijk de bedoeling om in een lekker warm huis te gaan wonen. We kunnen ons niet voorstellen hoe het zou zijn om in een koud huis te wonen. Zeker bij een oude woning kan het slim zijn om een efficiënte centrale verwarming aan te gaan leggen. Je kunt dan volop genieten van het comfort en het gemak van een centrale verwarming.

Wat zijn de kosten centrale verwarming?

Hieronder zie je enkele gemiddelde prijzen van het aanleggen van een centrale verwarming. Bij het aanleggen van deze verwarming moet je rekenen op de materiaalkosten en de kosten van het uurloon om het aan te leggen. Natuurlijk is de totale prijs afhankelijk van hoe groot je woning is en waar je een centrale verwarming gaat aanleggen. De totale kosten lopen uiteen van zo een €5000 euro tot €10000 euro.

Vraag offertes op

Door meerdere offertes voor de kosten van een centrale verwarming op te vragen is het goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Daardoor is het vaak mogelijk om grote prijsverschillen te zien. De hoogste en laagste offerte kunnen soms een verschil van 20% tot 35% vertonen. Het is echter belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken. Kijk ook naar de garantie en de kwaliteit van het werk!

Wat kost een CV-ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij CV-bedrijven en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.