De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

CV ketel kopen

Vrijwel elk huis heeft er één en je staat er pas bij stil als hij kapot gaat: de CV ketel. Toch kan een nieuwe CV ketel kopen ook een goed idee zijn als je huidige ketel nog prima functioneert. Wist je bijvoorbeeld dat je met een nieuwe, zuinige ketel honderden euro’s per jaar kunt besparen op je energierekening? Lees vooral verder als je benieuwd bent waar je op moet letten als jij je huidige verwarmingssysteem gaat vervangen en waarom het kopen van een nieuwe het overwegen waard is.

Veiligheid in plaats van valse zuinigheid

Als je CV ketel ouder is dan 15 jaar, kan deze mankementen gaan vertonen die je niet direct merkt. Hij verwarmt dan nog prima, maar door slijtage kunnen er lekkages ontstaan waardoor bijvoorbeeld het levensgevaarlijke koolmonoxide vrij kan komen. Goed om in de gaten te houden dus.

Investeren om te besparen

De nieuwe CV ketels zijn veel zuiniger dan de oude. Je hebt daardoor minder gas nodig om je huis en het water op een aangename temperatuur te krijgen. Dat zie je terug op je energierekening. Over het algemeen kun je door deze besparing het aankoopbedrag van een HR-ketel na iets meer dan 3 jaar al hebben terugverdiend. Tel daarbij op dat de meeste ketels tussen de 10 en 15 jaar meegaan en de besparing dus nog wel een tijdje doorgaat. Bovendien draag je met je energiebesparing ook bij aan een beter milieu. Een nieuwe ketel kan daarom zeker een goede investering zijn.

CV ketel kiezen

Oké, een CV ketel kopen dus. Maar welke dan? Dat is afhankelijk van jouw woonsituatie en comfortwensen. Het scheelt of je in een vrijstaande villa woont of in een flat. Het te verwarmen woonoppervlak is ook een factor om rekening mee te houden. De isolatie, de plekken waar je tegelijkertijd warm water wilt kunnen tappen en de grootte van je douche/bad tellen ook mee. Vraag altijd advies aan een expert en vergelijk ook de installatiekosten, want deze bepalen voor een groot deel de prijs van je nieuwe CV ketel.

Wat kost een CV ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij CV/HR ketel aanbieders en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. De dienst is gratis en vrijblijvend.