De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie HRe-ketel

Er is een nieuwe CV ketel op de markt die de HR-ketel voorbijstreeft qua zuinigheid: de HRe-ketel. Deze Hoog Rendement elektriciteitsketel, ook wel Micro-WKK en Micro-warmtekrachtcentrale genoemd, verwarmt niet alleen maar wekt ook elektriciteit op. Het is eigenlijk een kleine, effici├źnte energiecentrale bij jou thuis. Omdat de aanschafprijs van deze speciale ketels wel een stuk hoger ligt dan die van een HR-ketel, kwam de overheid de consument tegemoet met een subsidie.

Wat is er gebeurd met de subsidie HRe-ketel?

De overheid investeert veel geld in het stimuleren van groene initiatieven. Toen de HRe-ketel net op de markt verscheen, stelde de overheid een subsidie beschikbaar die het aantrekkelijk maakte om het in verhouding dure apparaat aan te schaffen. Na diverse bezuinigingen is deze landelijke subsidie voor HRe-ketels geschrapt. Sommige gemeentes bieden hier nog wel een regeling voor aan. Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van een Micro-WKK, dan moet je dit zeker even nagaan bij jouw gemeente of provincie.

Alternatief voor subsidie HRe-ketel

Mocht je het aanschafbedrag van een Micro-WKK te hoog vinden, dan kun je er ook voor kiezen om er een te leasen. Je betaalt dan een bedrag per maand en eventueel onderhoud ligt bij de verhuurder. Het voordeel van zo een constructie is dat je niet in een keer een hoog aanschafbedrag hoeft te betalen, maar toch kunt profiteren van de voordelen van een HRe-ketel. Het grootste voordeel is het positieve effect op je energierekening: omdat een HRe-ketel zeer zuinig is en zelfs elektriciteit opwekt, verdient je investering zichzelf terug.

Daarnaast zijn er ook diverse financieringsmogelijkheden, waarbij je een investering in duurzame energie kunt financieren tegen een lage rente. Voorbeelden hiervan zijn de Energiebespaarlening en de Regeling Groenprojecten. Voor beide geldt dat ze wel gebonden zijn aan strikte voorwaarden. Net als bij elk ander financieel product, zul je je dus goed moeten verdiepen in de kleine letters.

Wat kost een HRe-ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij HRe-ketel aanbieders en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. De dienst is gratis en vrijblijvend.