De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie HR-ketel

Wist je dat je in sommige gevallen een subsidie kunt aanvragen voor een HR-ketel? Dat is heel interessant, want je bespaart niet alleen op de aanschaf. Nadat je de HR-ketel in jouw huis hebt ge├»nstalleerd, gaat het besparen namelijk gewoon door. Doordat je minder energie verbruikt, kun je wel honderden euro’s per jaar besparen op je energierekening.

Wat is een HR-ketel?

Niet elke CV ketel is een HR-ketel. ‘HR’ staat voor ‘Hoog Rendement’ en betekent dat de ketel heel effici├źnt omgaat met aardgas en daardoor ten opzichte van een traditionele ketel veel zuiniger is. Dat betekent minder gas, evenveel warmte en een lagere energierekening. Dat is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Tegenwoordig zijn er zelfs alweer ketels die nog zuiniger zijn dan HR-ketels, de zogenaamde HRe-ketels (Hoog Rendement elektriciteitsketels, ook wel micro-warmtekrachtketels of micro-WKK genoemd). Om voor een subsidie in aanmerking te komen, moet je vaak aan voorwaarden met betrekking tot de energiezuinigheid voldoen.

Mogelijkheden subsidie HR-ketel

Subsidies komen en gaan. In het verleden waren er diverse subsidiemogelijkheden waarop huizenbezitters (particulier en zakelijk) een beroep konden doen als ze hun verwarmingsinstallatie wilden vernieuwen. Zo was er de subsidie om het energielabel van je huis te verbeteren, subsidie voor het verwerven van advies over de mogelijkheden voor energiebesparing en meer. Maar helaas kun je tegenwoordig geen subsidieaanvraag voor deze regelingen indienen. Een nieuwe subsidieregeling is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), maar deze geldt alleen voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. Op dit moment zijn de landelijke subsidiemogelijkheden voor een HR-ketel dus beperkt.

Verschillen subsidie per gemeente

Gemeenten krijgen de vrijheid om hun budget zelf te bepalen. Dat betekent dat sommige gemeenten geld vrijmaken voor regionale subsidies. Informeer dus voor de zekerheid ook bij jouw gemeente of er qua subsidie iets mogelijk is bij de aanschaf van een HR-ketel.

Geen subsidie HR-ketel?

Mocht je geen beroep kunnen doen op een subsidie voor een HR-ketel, dan zou het toch interessant kunnen zijn om deze aan te schaffen. Er zijn vaak aantrekkelijke investeringsmogelijkheden en uiteindelijk kun je veel besparen op je energierekening. Zeker iets om in overweging te nemen.

Wat kost een HR ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij HR ketel aanbieders en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. De dienst is gratis en vrijblijvend.