De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen als je voor een combiketel kiest. Het is mooi om te ontdekken hoe ook jij kunt genieten van wat een combiketel te bieden heeft. Graag bespreken we de belangrijkste voordelen met je. Op die manier krijg je een goed beeld waarom je ook voor een combiketel zou moeten kiezen.

Een goede combiketel

Als je kiest voor een combiketel dan is het eerste voordeel dat je besparen gaat op de kosten. Door een CV ketel te combineren met een boiler is het mogelijk om geld te besparen op de stookkosten van het warme water en de CV ketel. Een gemiddeld huishouden in Nederland bespaart ongeveer €300 euro per jaar aan stookkosten door voor een combiketel te kiezen. Daarnaast is het zo dat je ook bespaart op de ruimte. Een losse CV ketel en een losse boiler nemen meer ruimte in beslag dan een combiketel. Door de besparingen van de energie voor het stoken en warme water draag je tevens bij aan een betere wereld.

Wat kost een combiketel?

Een combiketel aanschaffen hoeft niet duur te zijn. Er is al een combiketel vanaf €900 euro. Hier komen echter nog wel installatiekosten bij van €800 euro tot €1000 euro. Door de besparing per jaar is het echter mogelijk om deze investering terug te verdienen. Gemiddeld heb je binnen zes jaar de investering terug verdient. Aangezien een combiketel een levensduur heeft van 12 tot 15 jaar zijn alle jaren na het zesde jaar pure winst!

Wat kost een CV-ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij CV-bedrijven en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.