De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Combiketel soorten

Als je een combiketel wilt gaan kopen dan kun je uit verschillende soorten een keuze maken. Het is goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Graag bespreken we de soorten ketels waar je uit kunt kiezen. Naast de soorten zijn er natuurlijk ook verschillende merken waar je een keuze uit kunt maken.

De verschillende soorten

Er zijn een drietal combiketel soorten waar je uit kunt kiezen. Zo is er een VR ketel, een HR ketel en een HRe combiketel waar je uit kunt kiezen. De VR combiketel kent een rendement van 85% en is een van de goedkoopste soorten. De prijs zit tussen de €900 euro en de €1500 euro. Een HR ketel is wat duurder met een prijskaartje tussen de €1000 euro en de €2500 euro. Het rendement is echter een stuk beter. Het rendement van een HR combiketel is 100%. Als laatste is er nog de HRe combiketel. Deze ketel is alleen interessant als je meer dan 1600 m3 aardgas per jaar verstookt. Dit kan als je een grote woning hebt of een woning welke niet zo goed geïsoleerd is.

De juiste keuze!

Door met een vakman een gesprek aan te gaan is het mogelijk om een goede keuze te maken voor een van de verschillende combiketel soorten.

Wat kost een CV-ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij CV-bedrijven en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.