De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Combiketel kopen

Wil je een combiketel kopen? Dan is het slim om meerdere offertes bij verschillende leveranciers op te vragen. Ook is het slim om bekend te raken met de verschillende soorten en hun prijzen. Laat je goed voorlichten en ontdek daarom voor welke soort combiketel je zou moeten kiezen. Een combiketel kopen doe je voor een periode van 10 tot 15 jaren. Het is daarom slim om voldoende tijd te besteden aan het hele proces om zo een goed product te kiezen.

Een goede combiketel

Het is heerlijk om een lekker warm huis te hebben met warm water uit de tap. Door een goede combiketel te kiezen zal je hier nooit te weinig van hebben. Je kunt kiezen uit een drietal soorten combiketels. Zo is er de VR combiketel met een rendement rond de 85%. Ook kun je kiezen voor een HR ketel met een rendement rond de 100%. Als je meer dan 1600 m3 aan gas verstookt ieder jaar kun je een HRe ketel overwegen. Hier is het rendement ook 100% plus zal je gratis stroom gaan opwekken. De kosten van de ketels lopen uiteen van €900 euro tot €10000 euro. Door een offerte op te vragen zal je de exacte kosten ontdekken voor de combiketel in jouw huis. Daarnaast moet je rekenen op installatiekosten van de ketel van €800 euro tot €1000 euro.

Waar moet je op letten bij een combiketel kopen?

Als je een combiketel gaat kopen dan is het slim om op de prijzen te letten. Kijk daarnaast echter ook naar de kwaliteit, het rendement van de combiketel en de garantie die je krijgt. Ook de levensduur is van groot belang. Als de ketel een jaar langer meegaat zal het rendement ook hoger zijn.

Wat kost een CV-ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij CV-bedrijven en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.