De website www.ketel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Combiketel

Het is natuurlijk heerlijk als het lekker warm is in je huis. Ook wanneer je onder de douche stapt en het is niet koud, maar aangenaam warm is dat iets om van te genieten. Daarnaast is het afwassen met warm water natuurlijk ook een stuk gemakkelijker. Een combiketel maakt dit allemaal mogelijk.

Wat kost een combiketel?

Een combiketel is een boiler en een CV ketel in een combinatie. Hierdoor bespaar je niet alleen op de ruimte in je huis, maar ook op de kosten. Natuurlijk is het goed om de kosten van een combiketel te kennen. Zo kun je zien of het ook interessant voor jou is. Er zijn drie verschillende soorten combiketels. Er is de oudere VR combiketel welke je kunt kopen voor €900 euro tot €1500 euro. Het rendement ligt bij deze ketel rond de 89%. Een HR combiketel kent een rendement van 100% en kost tussen de €1000 euro en de €2600 euro. Dan is er nog een HRe combiketel welke €10000 euro kost en ook een rendement van 100% kent. Deze laatste wekt echter ook gratis stroom op, wat de andere twee types niet kunnen. De installatiekosten van een combiketel liggen tussen de €500 euro en de €900 euro.

Een investering!

Hoewel de kosten misschien hoog lijken van een combiketel is het goed om te kijken naar de opbrengsten van de combiketel. Door zo een ketel te kopen krijg je een besparing op de stookkosten. Een gemiddeld Nederlands huishouden zal een besparing zien van €300 euro per jaar. Hierdoor is het mogelijk om binnen 7 jaar de investering in een combiketel terug te verdienen. Aangezien een combiketel 12 tot 15 jaar meegaat ontstaat er dus winst na dit termijn.

Wat kost een CV-ketel met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij CV-bedrijven en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.